fbpx

Rekomenduojame: valgomos dovanos Kalėdoms

Džiugo sūris

Rekomenduojame: valgomos dovanos Kalėdoms

Ką padovanoti žmogui, kuris viską turi? O ką tam, kurio nelabai pažįsti? Kaip neprašauti ir nenupirkti nevykusios dovanos? Ir kaip įteikti tokią dovaną, kuria bet kuris žmogus džiaugtųsi? Beveik visuomet atsakymas yra tas pats – valgomos kalėdinės dovanos yra bene geriausias, saugiausias ir praktiškiausias variantas. Tai dovana, kuri tiks bet kokio amžiaus ir statuso asmeniui. Tokią dovaną žmogus tikrai įvertins ir būtinai sunaudos. Taigi, šįkart sudarėme gražių kalėdinių valgomų dovanų sąrašą. Žvilgtelėję tikrai rasite įdomių idėjų.

Basilur arbata

„Basilur“ arbata šventinėje pakuotėje

Pamačius šios arbatos dėžutes, iš karto norisi čiupti pakuotę vien dėl tokio gražaus dizaino. Kiekviena dėžutė yra tarsi mažas šedevras, su nuostabiai išpieštomis smulkiomis ir tikroviškomis detalėmis. Arbata visuomet yra vienas populiariausių dovanų pasirinkimų. O šios arbatos, kaip dovanos, vertę dar pakelia tai, kad ji supakuota metalinėse dėžutėse, kurios visuomet praverčia namuose, kai pačios arbatžolės jau būna pasibaigusios. Juoda, žalia, raudona, kitų rūšių arbata – bus puiki dovana bet kuriam žmogui. Šių arbatų galite rasti parduotuvėse Maxima, Rimi.

O čia pasigrožėkite dailiomis arbatos pakuotėmis, kurios imituoja ir namelius, ir kalėdinius žaisliukus, ir knygas:

Plačiau

 

 

 

Šerkšno medus

„Šerkšno medus“ valgomos dovanos

Medus – vienas vertingiausių gamtos produktų, turintis daug mineralinių medžiagų, vitamino C bei antioksidacinių savybių. Tokia dovana yra vertinga, o paieškojus galima rasti dar ir įdomaus ir ne visiems matyto medaus, pavyzdžiui, su liofilizuotomis uogomis ir vaisiais. Tokiu būdu išdžiovintuose produktuose nelieka vandens, tačiau yra išsaugoma pirminė forma ir iki 99 % vitaminų ir maistingųjų medžiagų. Tai viena naujausių technologijų. „Šerkšno medus“ gaminamas su svarainiais, mandarinais, pipirmėte, čiobreliais, mėlynėmis, moliūgais, imbieru ir kitais natūraliais produktais.

Plačiau

 

 

 

 

Gulbinienės šimtalapiai

„J.Gulbinienės įmonės“ šimtalapiai

Sluoksniuotos mielinės tešlos skanėstas, pagardintas maltų aguonų bei razinų įdaru, nepaliks abejingų. Lietuvoje tai vienas populiariausių kalėdinių saldumynų, nugulančių ant šventinio stalo. Taigi, dovanodami šimtalapį tikrai neprašausite.

Plačiau

 

 

 

 

 Džiugo sūris

Sūrio „Džiugas“ rinkinys Kalėdoms

Gurmaniškas suvenyrinis rinkinys: kietasis sūris „Džiugas Gourmet“, brandintas 36 mėnesius ir „Džiugas Delicate“, brandintas 24 mėnesius. 180 g. gabaliukai supakuoti maišelyje ir puošnioje kartoninėje dėžutėje, kartu su balzamiko actu ir firminiu indeliu. Pasidairius gamintojų puslapyje galima rasti ir daugiau įvairių sūrių rinkinių.

Plačiau

 

 

 

 

Sviestas sviestuotas

„Sviestas sviestuotas“ riešutų sviestas

Ar atskira dovana, ar priedas – žaismingas riešutų sviesto stiklainiukas patiks visiems smaližiams. O skirtingiems žmonėms galite parinkti ir skirtingus skonius, labiausiai atspindinčius jų asmenybę: žemės riešutų, migdolų, anakardžių, kokosinis, aguoninis ar lazdynų sviestas.

Plačiau

 

 

 

Brandintas obuolių sūris

Brandintas rankų darbo obuolių sūris

Šventinis, Kalėdomis kvepiantis ir pagal močiutės receptą iš lietuviškų obuolių pagamintas obuolių sūris. Šis sūris turi Tautinio paveldo sertifikatą, tad jis atstovauja ne tik tradicinei lietuviškai virtuvei, bet ir Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės dvarų kulinariniam paveldui.

Plačiau

 

 

 

Skanovė

„Skanovė“ valgomos dovanos

Karamelizuotų svogūnų džemas, užtepėlė su džiovintais baravykais, figų džemas, artišokų užtepėlė, kepenėlių paštetas su moliūgais ir kumpiu – daugybė netikėtų skonių, susijungiančių viename stikliniame indelyje. Produktų rasite didžiuosiuose Lietuvos prekybos centruose.

Plačiau

 

 

 

 

Supergarden produkcija

„Super Garden“ valgomos dovanos

Džiovinti vaisiai ir uogos – skanus ir sveikas užkandis, o stilingai supakuotas jų rinkinys yra ideali dovana. Liofilizacijos proceso metu uogos ir vaisiai yra džiovinami vakuume dideliame šaltyje (iki -80 °C). Šio proceso metu uogose esantis vanduo ledo pavidalu pereina į garų fazę, aplenkdamas skysčio fazę. Dėl to po liofilizacijos uogos, vaisiai ir daržovės nekeičia formos, tūrio, spalvos, išsaugomos jų aromatinės ir skoninės savybės, o tekstūra tampa specifinė – puri ir traški. Rūgščių ir saldžių uogų bei vaisių skonis šiek tiek suintensyvėja.

Plačiau

 

 

 

 

Leonardo naminis aliejus

„Leonardo naminis aliejus“

Visi žmonės skirtingi: vieni dievina vištieną, kiti negali gyventi be brokolių. Tačiau kad ir kokie skirtingi būtų skoniai, yra vienas produktas, be kurio neapsieina niekas. Tai aliejus! Šalto spaudimo naminis Leonardo aliejus – tai iš sertifikuotų, ypatingai švarių ir kruopščiai atrinktų sėklų natūraliu – mechaniniu būdu spaudžiamas aliejus. Kanapių aliejus, margainių sėklų aliejus, garstyčių sėklų aliejus, sezamų aliejus, juodgrūdės sėklų aliejus, nakvišų aliejus ir daugybė kitų, supakuotų į dailius dovanų rinkinius.

Plačiau