fbpx

Dekoracijų ir puošybos verslui COVID-19 smogė visa jėga. Socialinė distancija, izoliavimasis, sumažėjęs švenčių kiekis bei persikėlimas į skaitmeninę erdvę buvo daugiau nei šokas. Visa tai bent iš dalies pakeitė kiekvieno iš mūsų įpročius, kaip mes anksčiau buvome linkę švęsti šventes ir dekoruoti savo namus. Prognozuojamos 2020-ųjų Kalėdų tendencijos tai akivaizdžiai įrodo. Tačiau Kalėdos visuomet išliks Kalėdos, kad ir kokia situacija vyrautų – visuomet norėsis papuošti savo namus. Juk sakoma, kad ši šventė yra stebuklinga, kupina šviesos ir naujų atradimų.

Svarbiausia – šeimos susibūrimas

Per šias Velykas visi kalbėjo, kad turime susiimti ir pakentėti tam, kad galėtume kartu su artimaisiais švęsti Kalėdas. Panašu, kad pandemija iki Kalėdų tikrai nesibaigs ir šią šventę minėsime tokiomis pat neapibrėžtumo sąlygomis. Dėl to šiemet kaip niekada anksčiau bus teikiamas didesnis dėmesys šeimos, draugų, bendruomenės susibūrimui ir gyvam bendravimui. Tačiau kad ir kaip būtume pasiilgę tikro bendravimo, vis tiek niekur nedings ir estetikos troškimas bei noras susikurti šventinę atmosferą: pasitiesti kalėdinę staltiesę, užsidegti kvepiančių žvakių, pasikabinti lempučių girliandą.

 

Didesnis dėmesys vietiniams gamintojams

Susidūrus su ekonominiais sunkumais, kuriuos sukėlė pandemija, visame pasaulyje ėmė plisti tendencija solidarizuotis su vietiniais gamintojais ir perkant jų produkciją remti vietinį verslą. Prognozuojama, kad ir metų pabaigoje daugiau nei įprastai kalėdinių dekoracijų ir dovanų bus perkama iš savo šalies ar savo miesto gamintojų. Vietiniai produktai turėtų sulaukti daugiau susidomėjimo, tad tai puiki galimybė iškilti naujai susikūrusiems, smulkiems ar mažiau žinomiems prekiniams ženklams.

 

Užsisakyk Kalėdų naujienlaiškį

Pažymėk:

Stipriai ryškėja žaliasis požiūris

Vis daugiau kalbant apie aplinkos taršą ir besaikį vartojimą, šios temos atsispindi ir kalėdinėje puošyboje. Paprasto, beveik minimalistinio dizaino tendencijos yra sąmoningo daiktų atsisakymo pasekmė. Tai tarsi reakcija į ilgametę švaistymo kultūrą.

2020 metų kalėdiniame dizaine pristatoma daug naujų medžiagų ir natūralių elementų. Akivaizdžiai atgyja posakis „mažiau yra daugiau“: siūlomi dekoro elementai atspindi paprastą, lengvą, elegantišką stilių. Šį sezoną bus svarbūs natūralūs žalumynai, atnešantys dalelę gamtos į namus. Natūralios medienos detalės, žalios gamtos spalvos – tai tendencija, kuri tikriausiai niekada neišeis iš mados.

 

Kalėdų tendencijos

Nuotrauka: Homes & Gardens

Kalėdų tendencijos atsispindi spalvose

Pastarųjų metų Kalėdų tendencijos – tai elegantiškų ir šiuolaikiškai atrodančių Skandinaviškų kalėdinių dekoracijų populiarėjimas. Pasaulį žavi jų tyrumas, paprastumas ir tuo pačiu rafinuotumas.

Niekam ne paslaptis, kad spalvos kelia nuotaiką, o ypač šaltuoju metų laiku ir per šventes suteikia šilumos ir energijos. Taigi, minimalistiniai dekoravimo siluetai tam tikra prasme bus kompensuojami drąsių ir gilių spalvų. Panašu, kad populiariausios šiemet bus sodri vyšninė, tamsiai mėlyna, pilka, ruda ir klasikinė miško žalumos spalva. 

Išraiškingos spalvos bus derinamos su metalo elementais. Šis meniškas ir stilingas derinys bus madingas kalėdinis pasirinkimas. Ryškesnis rūdžių atspalvis su raudonos, oranžinės, rudos spalvos tonais bus netradicinis, tačiau itin šiltas ir šventiškas šių Kalėdų pasirinkimas.

 

Kalėdų tendencijos

Nuotrauka: Walther & Co

Nebūtina visų dekoracijų pakeisti naujomis

Dauguma iš mūsų kažkur sandėliuke turime dėžę senų kalėdinių papuošimų. Taigi, šiemet, užuot išleidus pinigus visiškai naujoms kalėdinėms dekoracijoms, rekomenduojama įdėti šiek tiek pastangų ir šilumos, atnaujinant senas dekoracijas. Pagrindinis šventinio dekoravimo tikslas yra pripildyti namus jaukumo ir pakviesti šeimą bei draugus, o tam tikrai nebūtini nauji pirkiniai.

 

„Pasidaryk pats“ filosofija

„Pasidaryk pats“ filosofija karaliauja jau ne vienerius metus. Tai ir atsakas vartotojiškumui, ir būdas atsipalaiduoti, praleisti kokybiško laiko su šeima, ir kūrybiškumo įprasminimas. Juo labiau, kad galimybių įvairius namų dekoravimo elementus pasigaminti pačiam kasdien tik daugėja. Parduotuvėse prekiaujama įvairiais ruošiniais vainikams, žaisliukams, dirbtinėms eglutėms – tereikia juos papuošti namuose turimais audinių, karoliukų ar kitų medžiagų fragmentais.

Gaminant pačiam kalėdines dekoracijas, rezultatai visuomet yra nepakartojami, įkvepiantys, o dažnai ir netikėti gerąja prasme. „Pasidaryk pats“ menas daugiausiai susijęs su natūraliomis medžiagomis: kankorėžiais, šviežiomis žaliomis eglės ar pušies šakelėmis, samanomis. Taigi niekada nebūna per anksti pradėti rinkti natūralių gamtos grožybių kalėdinėms namų dekoracijoms: kankorėžių, įdomių šakų, uogų, akmenėlių. Be to, reikia nepamiršti, kad mažiau yra daugiau. Svarbiausia ne kiekis, o paprastumas ir nuoširdumas, gaminant dekoracijas.

 

Kalėdų tendencijos

Nuotrauka: Christmasworld, Messe Frankfurt

Taip pat skaityk

Kalėdų seneliai baigė mokslus

Kalėdų seneliai baigė mokslus

Brazilijos Kalėdų senelių mokyklos mokiniai švenčia išleistuves! Visas būrys šviežutėlių Kalėdų senelių baigė mokslus prieš prasidedant naujam šventiniam sezonui.   Kalėdų senelių mokykla įkurta Rio de Žaneire dar 1993 m. Ji ruošia mokinius darbui prekybos centruose...

5 būdai sutaupyti Kalėdoms

5 būdai sutaupyti Kalėdoms

Kai visi aplinkui tik ir gąsdina rekordinėmis kainomis, natūralu, kad iškyla grėsmė didžiausiai metų šventei – Kalėdoms. Juk tai laikas, siejamas su gana didelėmis išlaidomis. Bet juk niekas nenori atsisakyti šios šventės. Juo labiau, kad tai net ir nerekomenduojama....